Féreg szemben, Ezt olvasta már?


Gumizáshoz gumis ugrálókötél - fongs-kungfu.com

Támogass te is! Egy ritka, korábban csak haszonállatok körében megfigyelt szemféregfertőzés első emberi előfordulását dokumentálták az Egyesült Államokban egy fiatal nőnél, aki a Thelazia gulosa nevű szemféreg 14 példányát távolította el a bal szeméből.

féreg szemben emberi nekatorózis tünetek

A páciens — egy 26 éves oregoni nő — vidéken élt, gyakran lovagolt és halászott. Úgy egy hete szenvedett szemirritációtól, amikor augusztusában egy áttetsző, alig 1 centis férget talált a szemében.

féreg szemben colopure fejlett vastagbél méregtelenítő

Több orvost is megkeresett, de végül maga távolította el a többi férget féreg szemben következő hetekben. Miután minden parazitától megszabadult, tünetmentessé vált és az is maradt.

Féreg szemben for Disease Control A Thelazia gulosa nevű fonálféreg eddig csak szarvasmarháknál fordult elő, főleg az Egyesült Államok északi és Kanada déli részén.

végbélnyílás enterobiosissal kígyó féregtelenítése

A parazitát apró legyek terjesztik, amik a szemgolyót védő folyadékkal, a könnyel táplálkoznak. Ha a féreg túl sokáig tartózkodik a szemben, átfúrhatja a szaruhártyát, féreg szemben esetben vakságot is okozhat.

féreg gyógyszer egy évig tartó gyermek számára

A nőt megvizsgáló orvos fotója a szemhéj alatti féreg szemben Fotó: Dr. Centers for Disease Control A Thelazia-férgeknek eddig csak két olyan faját ismerték, amely embernél is előfordul, főleg Európában és Ázsiában, rossz körülmények között élő, főleg állattenyésztéssel foglalkozó emberek körében.