Féregfark halala


Operation Halala exposes the dirty business of some Imams

Facebook Tumblr Tweet A Harry Potter-rajongók már eddig is találtak néhány lyukat a történetben, például nem értették, miért nem látja Harry a theszrálokat, ha kisgyerekként tanúja volt édesanyja halálának. Eddig minden lyukra volt kielégítő magyarázat, Harry például még túl fiatal volt, hogy megértse, mi a halál, amikor Voldemort megölte az édesanyját.

féregfark halala

Ám most itt az újabb lyuk, ami olyan nagy, hogy akár az egész történetet megvltoztatthatta volna. Ha Fred és George öt évig birtokolták a Tekergők térképét, hogy lehet, hogy egyszer sem vették észre rajta, hogy Peter Pettigrew Ron ágyában fekszik?

Peter Pettigrew volt az, aki elárulta Lily és James Féregfark halala a sötét nagyúrnak, majd az egészet Siriusra kente, eljátszotta a saját halálát, majd évekig Féregfark halala rejtőzködött a Weasley-fiúknál.

paraziták tulajdonságai

A Tekergők térképe viszont könnyen elárulhatta volna a tartózkodési helyét, de a patkánynak szerencséje volt. A térképen semmi nem marad rejtve, ami a Roxfortban történik, Lupin professzor is a varázstárgy által jött rá, hogy Pettigrew életben van.

A kérdés csak az, hogy miért nem jött erre rá valaki sokkal korábban?

férgek kiküszöbölése az emberi kromoszómákban

Fred és George már az első roxforti évükben rábukkantak a Tekergők térképére, ám Harrynek csak az ötödikben adták tovább. A kérdező azt is megjegyzi, hogy Ron már az első roxforti vonatútján arról beszél, hogy Makesz a testvére, Percy régi féregfark halala.

Miért nem látták a Weasley-ikrek a térképen, hogy Peter Pettigrew az első két évben Percy, a következő háromban pedig Ron táraságában mutatkozott?

  • Az is kiderült, miért lett griffendéles Féregfark! – Pottermore Hungary
  • Rowling ben árult el a Harry Potter-univerzumról Kimenőm  Utoljára frissült:
  • Ők négyen hozták létre a Tekergők Térképét, mely a harmadik kötetben Harry tulajdonába kerül Ron ikerbátyai, Fred és George jóvoltából.
  • Ők négyen hozták létre a Tekergők Térképét, mely a harmadik kötetben Harry tulajdonába kerül  Ron ikerbátyai, Fred és George jóvoltából.
  • Roxfortos évek: Regulus Black Orion és Walburga Black második fiaként jött a világra ben, ben halt meg.
  • Halálfaló – Wikipédia
  • Miért nem tűnt fel senkinek, hogy Ron Weasley és Peter Pettigrew egy ágyban alszik? - KönyvesBlog

Lehetséges ez egyáltalán? A Dorkly nevű rajongói oldal egyenesen arról ír, hogy Peter Pettigrew nem felfedezése csak a kezdet.

féreg szakember

A Weasley-ikrek féregfark halala volna, hogy Ginny a műsodik könyvben eltűnik a Titkok kamrájában az elsőben pedig még a Roxfortban megforduló Voldemortot is észrevehették volna. A kérdésre JK Rowling féregfark halala nem féregfark halala kielégítő választ adott a honlapján.

féregfark halala

Az féregfark halala szerint nem számított volna, ha a fiúk észreveszik Petigrew-t hacsak nem hallották a sztorit arról, hogy Sirius megölte őt. De még ha hallották is a sztorit, miért feltételezték volna, hogy az a Pettgrew, aki néha felbukkant a térképen, ugyanaz, akit Sirius néhány évvel ezelőtt meggyilkolt.

A Pottermore magyar nyelvű fordítása Az is kiderült, miért lett griffendéles Féregfark! Folytatjuk a Kis Túlélő körül forgó különlegességeket összeállító sorozatunkat.

Rowling azt is hozzátette, hogy Fred és George főleg a csínjeikhez féregfark halala a térképet, így a sok név között fel féregfark halala tűnt volna nekik a férfi. A Reddit-felhasználók arra is rámutattak, hogy kevés a valószínűsége, hogy az ikrek ismerték a sztorit, ám Ron már az Azkabani fogolyban mesélt róla Harrynek.

féregfark halala férgek zsírban

Bár ezek egyáltalán nem magyarázzák, hogy Frednek és George-nak öt éven keresztül egyetlenegyszer sem lett furcsa, hogy egy ismeretlen férfi minden egyes nap valamelyik testvérükkel eszik vagy alszik egy szobában.