Giardia paraziti. Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből


Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia giardia paraziti székletből történő meghatározására. Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak.

A vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a giardia paraziti körében, mint pl. Jellemző tünetei a hányás, naponta 3 — 8 alkalommal jelentkező hasmenés, magas láz és gyomorpanaszok. Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be nagy mennyiségben a szervezetbe, ahol a bélben telepszik meg. Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell venni, különösen a csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat kontrollálni.

A Giardia Lamblia felismerése és további fertőzések elkerülése érdekében a korai és megbízható kimutatás igen fontos. A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik. Az eszközönz egy mélyedés található, amely a giardia paraziti mozgató anyagot tartalmazza.

napos méregtelenítő diéta rost kiegészítő milyen gyógyszereket szed a férgek megelőzésére

A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel. Amennyiben a beteg székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban lévő folyadékban, majd a giardia paraziti elven egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez a tesztzónában T.

Így, egy vonal megjelenése a T zónában pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia kimutatásában. Ellenkező esetben ez a vonal nem jelenik meg.

Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből

Amennyiben nem látható vonal pinworm felnőttekben tesztcsík T zónájában, az eredmény negatív. Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában C színes vonal jelenik meg. A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, és a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e.

giardia paraziti antihisztaminok a paraziták ellen

Fagyasztani nem szabad. A terméket giardia paraziti csomagoláson feltűntetett lejárati ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten kell tartani. Használat előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót.

Giardiozis

A teszt kizárólag In Vitro diagnosztikai célra készült. A tesztet soha ne fagyassza le. Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, használat előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre. A tesztet a lejárati időn giardia paraziti nem szabad felhasználni.

  1. Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség - Egészség
  2. Giardia-fertőzés (giardiasis)
  3. Giardiozis 1.
  4. Kerepes-Vet Állatgyógyászati Központ. » Giardiozis
  5. Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből - SYNLAB

Gondosan vigyázzon a minta mennyiségére. Csak csepp mintát szabad használni.

Mi a giardiosis?

Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni. Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni. A teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad enni, inni és dohányozni.

féreg besorolasa a giardiasisra jellemző tünet

Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse le. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben.

Kerepes-Vet Állatgyógyászati Központ

Tudni kell, hogy giardia paraziti legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az utasításokat. A teszt eljárás megkezdését követően minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül.

az elme megváltoztatja az embereket trichocephalosis mi ez

Tépje fel a tesztkészülék alumínium csomagolását a rajz szerint. Végezze el a mintavételt. Rázza fel alaposan a mintavételi tartályt.

  • Viz a tudoben tunetek
  • Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség
  • Helminták betegségei ppt

Győződjön meg róla, hogy a mintavételi tartály függőleges helyzetben van és a kupak jól záródik. Óvatosan törje le a műanyag kupak végét. Helyezzen cseppet a mintafolyadékból a tesztkészülék mélyedésbe, a képen giardia paraziti módon. Helyezze vissza a tesztpálcikát a tartályba és zárja jól le.

What is Giardiasis ? ( Giardia lamblia Infections )

A teszt elvégzéséhez a mintának szobahőmérsékletre kell felmelegednie. A tesztet meg kell ismételni. A Laboquick Giardia Lamblia Ag teszt önmagában nem használható diagnózis felállítására.

Ez a teszt kizárólag a Giardia Lamblia antigén mintában való jelenlétének kimutatására szolgál.

Leírása és fejlődése

Az eredményt további kiegészítő vizsgálatokkal együtt szakembernek kell alátámasztania. Amennyiben a panaszok, negatív teszteredmény mellett továbbra is fennállnak, egyéb vizsgálatokat kell végezni más klinikai módszerekkel. A negatív teszteredmény nem zárja ki a Giardia Lamblia fertőzés kockázatát. A teszt a legmegbízhatóbb eredményt szobahőmérsékleten nyújtja.

Tartalomjegyzék

A legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartotta-e az utasításokat. Ellenkező esetben a tesztelés hibás eredményhez vezethet. Amennyiben cseppnél több mintát helyez a mélyedésbe, a készülék hibás eredményt mutathat.