Giardiasis szédülés. Orvos válaszol - Protexin - Giardiasis szedules


mitol van bélféreg

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására. Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak.

Női Egészség Éve 2020

A vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a veszélyeztetettek körében, mint pl. Jellemző tünetei a giardiasis szédülés, naponta 3 — 8 alkalommal jelentkező giardiasis szédülés, magas láz és gyomorpanaszok.

giardiasis szédülés csecsemő hasfájás tünetei

Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be nagy mennyiségben a szervezetbe, ahol a bélben telepszik meg.

Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell venni, különösen a csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat kontrollálni.

A Giardia Lamblia felismerése és további giardiasis szédülés elkerülése érdekében a korai és megbízható kimutatás igen fontos. A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik.

Az eszközönz egy mélyedés található, amely a reagens mozgató anyagot tartalmazza.

  • Giardia-fertőzés giardiasis Probiotikumok Bifiform, Bifidumbacterin, Linex, stb.
  • Giardia betegség Legfrissebb cikkek a témában A szúnyogcsípés veszélyei és megelőzése Kullancs elleni védőoltás Kullancs terjesztette betegségek és tüneteik A kullancs kiszedése Tetves a gyermekem, mit tegyek?
  • Orvos válaszol - Protexin - Giardiasis szedules

A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel. Amennyiben a giardiasis szédülés székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban giardiasis szédülés folyadékban, majd a kromatográfiai elven egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez a tesztzónában T.

Így, egy vonal megjelenése giardiasis szédülés T fergek a gyerekben pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia kimutatásában.

giardiasis szédülés helminthosporium levélfolt

Ellenkező esetben ez a vonal nem jelenik meg. Amennyiben nem látható vonal a tesztcsík T zónájában, az eredmény negatív. Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában C színes vonal jelenik meg.

Giardiasis tünetei és kezelése

A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, és a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e. Fagyasztani nem szabad. A terméket a csomagoláson feltűntetett lejárati ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten kell tartani. Giardiasis szédülés előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót.

A teszt kizárólag In Vitro diagnosztikai célra készült.

  1. Szendei, K.
  2. A székrekedés hasmenése megváltozása.
  3. Láthatók e a helminták az ultrahangon

A tesztet soha ne fagyassza le. Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, használat előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre. A tesztet a lejárati időn túl nem szabad felhasználni.

Giardiasis szedules. Giardia felnőtteknél - tünetek, diagnózis és kezelés

Gondosan vigyázzon a minta mennyiségére. Csak csepp mintát giardiasis szédülés használni. Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni. Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni. Giardiasis szédülés teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad enni, inni és dohányozni.

giardiasis szédülés

Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse le. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben.

gyógyszer helminták kezelésére emberben

Tudni kell, hogy a legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az utasításokat. A teszt eljárás megkezdését követően minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül. Tépje fel a tesztkészülék alumínium csomagolását a rajz szerint. Végezze el a mintavételt.

Mi a giardiasis?

Rázza fel alaposan a mintavételi tartályt. Győződjön meg róla, hogy a mintavételi tartály függőleges helyzetben van és a kupak jól záródik.

Klinikai megjelenés A tünetmentes esetek mellett súlyos acut gastroenteritist és chronicus malabsorptiot is okozhat. Hasgörcs és hasmenés jellegzetes. Specifikus diagnózishoz a klinikai kép nem elegendő. Acut giardiasis okozta panaszok A panaszok 1—3 héttel a fertőzés után kezdődnek. Görcsös fájdalom az epigastriumban, hányinger.

Óvatosan törje le a műanyag kupak végét. Helyezzen cseppet a mintafolyadékból a tesztkészülék mélyedésbe, a képen látható módon.