Kerekféreg megtermékenyítése


A megtermékenyítést megtermékenyítés előzi meg, amelyet a csírasejtek közelítésére irányuló feltételek sorozataként értünk. Halakban, kétéltűekben a termékenyítés külső, emlősökben, emberekben belső.

Az emberi ejakulátum, 3 ml térfogattal, körülbelül millió spermat tartalmaz.

kezelje a gyermekeket férgek ellen

Csak az egyik behatol a tojásba. A többi megteremti a megtermékenyítés feltételeit. Ennek a folyamatnak a három szakaszát lehet megkülönböztetni: 1 távoli interakció; 2 kontakt interakció; 3 kerekféreg megtermékenyítése spermium behatolása a tojásba, amelyet a nukleáris anyag asszimiláció követ.

opportunista coccidian paraziták termékek férgektől felnőtteknek, hogyan lehet gyorsan felépülni

Távoli interakció  - ez a sperma a tojáshoz való közelítése, melyet a kemotaxis és a sperma és a petefolya membránjainak különféle elektromos töltései okoznak. A kemotaxis vegyi anyagok gamonok - tojás gynogamonok és sperma androgamonok - segítségével történik.

A gynogamonok biztosítják a sperma mozgásának aktiválását.

Rovarok acaricid a férgektől Biztos mindenkinek eszébe jutott már egy boldog, szép vagy egy nyomasztó rémálom után ébredéskor: Van az álomnak valamilyen mélyebb jelentése? A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát. Az ételallergiákat, bélallergia egyeseknél a paradicsom, csokoládé, mogyoró, tej illetve tojás termékek váltanak ki. De ennek épp az ellenkezője a nap-allergia. A képen a tojásírás eszközei és fázisai láthatóak.

Ez utóbbiak enyhén lúgos környezetben képesek mozogni a folyadékáramlás ellen reotaxis. A női nemi traktus titkai hozzájárulnak a glikoproteinek oldódásához a sperma akroszómájában és megnövelik megtermékenyítő képességüket kapacitáció. Két órával a kerekféreg megtermékenyítése után a sperma eléri a petesejtet és elindul kontakt fázis megtermékenyítés.

A sperma flagella verésének eredményeként a tojás forog. Miután a sperma közvetlenül a petesejt membránjaival érintkezik, és csírasejtek speciális receptoraival valósulnak meg, akroszómás reakció alakul ki. Ebben az esetben az enzimek a sperma akroszómájából választódnak ki, amelyek lebontják a fényes membrán molekuláit és a ragasztó anyagot a tüszősejtek között, majd utóbbit elválasztják a tojástól.

Csak egy sperma monospermia hatol be a képződött csatornán a fényes héjában. A tojássejt egy recepciós gumit képez, amelynek membránja összeolvad a spermamembránnal, a feje és a farok kerekféreg megtermékenyítése része az ooplazmában van.

A kerekférgek megelőzése

A harmadik szakaszban megtermékenyítést végezzünk kortikális reakciókíséri enzimek felszabadulása a kortikális granulátumból, perivitellin tér kialakulása és a megtermékenyülés membránja, az oolemma depolarizációja. Ezen mechanizmusok használata megakadályozza a polyspermia kialakulását.

kerekféreg megtermékenyítése

A sperma petesejtbe történő behatolása után fokozódnak az intracelluláris anyagcsere folyamata, aktiválódnak az oxidációs-redukciós és szintézis folyamatok.

Ezt követően a citoplazma egyes részei - az ooplazmatikus szegregáció - mozognak. A spermamag a kerekféreg megtermékenyítése pronukleuszává, a petesejt pedig a nőstéssé alakul.

A sperma teszi a második haploid kromoszómakészletet, kerekféreg megtermékenyítése hol a szalagféreg szája genomot és a tojásba történő fragmentáció jelző fehérjét. Két pronukleusz syncaryon kombinációja a kromoszómák diploid halmazának helyreállításához vezet. Egy sejt szakaszában új szervezet alakul ki - zigóta.

Széttagolódásnak nevezzük, mert az így kapott lánysejtek - blastomerek - nem növekednek a G1 interfázis hiánya miatt, és sokkal kerekféreg megtermékenyítése, mint az anyasejtek. Ez addig történik, amíg a szomatikus sejtekre jellemző nukleáris-citoplazmatikus arány helyre nem áll. A zúzás módszerét a tojássárgája mennyiségének és eloszlásának a meghatározása határozza meg. Tehát az elsődleges izolecital oligolecit tojásokat primitív gerincesekben meg kell osztani teljesen és egyenletesen  oktatással tseloblastuly.

A szerkezetben fal és fal különbözik - egy blastoderma, amely tető- fenék- és peremzónájukból és üregből áll kerekféreg megtermékenyítése egy blastocele.

Mérsékelten telolecitikus mesolecitic petesejtek kétéltűekben rendelkeznek teljes, de egyenetlen  zúzás típusa. A vegetatív pólusnál a tojássárgája miatt a zúzás lassabb, mint az állati pólusnál.

kerekféreg megtermékenyítése széles szalaggal ellátott asztal

Üregét az állatoszlop felé tolják. Polilecit élesen telolecitos petesejtekben madarakbanzúzás kerekféreg megtermékenyítése, azaz meroblasztikus. Kizárólag az állati részeket aprítják meg, hogy létrejöjjön a csíralemez diskoblastula.

Jellemzőek a másodlagos izolecitalis petesejtek placentális emlősökben, beleértve az embereket is teljes  - az összes zigóta anyag meg van osztva, egyenetlen  - különféle méretű robbanások képződnek, aszinkron  - a blastomerek egyidejűleg oszlanak el: a két blastomer szakaszát három robbanásmérnök stádiumát követik, stb.

A zúzás eredményeként nagy sötét és kis fényű robbanások keletkeznek A könnyű robbanások gyorsabban szétesnek, körülvéve a sötét belsejében maradókat, kialakulva trofoblaszt.

Paraziták és férgek fejlődési ciklusa

Ez utóbbi később részt vesz a korion fejlesztésében és táplálja az embriót. Sötét blastomer embryoblast forrásként szolgál majd az embrió testének és más ideiglenes szerveinek kialakulásához. Üreg széles szalagú hermaphrodit embriót, amely a trofoblaszt sejtek sűrű klaszteréből és az embrióblastból áll eperfa test. Hamarosan a trofoblaszt sejtek folyadékot választanak ki, amely üreg kialakulásához vezet.

Az embrióblast az egyik pólusra eltolódik. A kapott blastulust nevezzük blasztocisztavagy hasnyálmirigy hólyag. Blastodermából trophoblastblastocellából üreg és embrióblastból áll. A blastomerek számának növekedése, a trofoblaszt által aktív folyadéktermelés és a méhmirigyek fokozott felszívódása miatt növekszik.

A fejlõdés 7. Két szakaszból áll: a tapadás vagy a trofoblaszt tapadása a méh nyálkahártyájához, és invázió, vagy az embrió bejuttatása a nyálkahártya szövetébe. Az első szakaszban, amint a blastocista érintkezésbe kerül a méh belső felületével, a trofoblaszt elkezdi két rétegre differenciálódni: sejtes vagy cytotrophoblast  belső lap és simplastotrofoblast külső lap. A kerekféreg megtermékenyítése szakaszban a simplastotrophoblast más néven syncytiotrophoblast, plazmodiotrophoblast proteolitikus enzimeket szekretál, amelyek lizálják a méh nyálkahártyáját.

Erősen kerekféreg megtermékenyítése, paprikát képezve. Behatolva a méh falába, a villák egymás után elpusztítják a hámot, a kötőszövet alapját, az érrendszeri endotéliumot, és az anya vére veszi körül őket. Mostantól kezdve gistiotrofnya táplálkozás típusát az anyai szövetek bomlástermékei miatt helyettesíti a közvetlenül az anyai vérből származó táplálkozás - gematotrofnym  étel típusa. A beültetés kb. Az implantációval együtt megkezdődik a gasztronáció.

A gasztronáció végső szakaszában az embrióban 3 csíraréteg különbözik: ektoderma  Külső mezodermából  Intermedier endoderma  belső és axiális szervek - akkord, idegi cső, primer bél. A gyomorvadás négy kerekféreg megtermékenyítése módon fordulhat elő: 1 érzéstelenítés; kerekféreg megtermékenyítése epibolizmus; 3 migráció bevándorlás ; 4 késleltetés. A gabonázás módja az előző aprítás módjától és a képződött blastula típusától függ.

Intussuscepció invagináció   - a legegyszerűbb módszer a primitív akkordokban megfigyeltamikor az egyrétegű blastula alját az üregébe nyomják, közeledve a tetőhöz, így két csíraréteg képződik: az elsődleges külső csíraréteg - az ektoderma, az elsődleges belső csíraréteg - az endoderma és a gastrula üreg.

Bemutatás "laposférgek". Fokozat ciliáris férgek ciliáris férgek bemutatása

Epibolizmus szennyeződés   - a kerekféreg megtermékenyítése jellegzetessége, amelyben a blastomerek nagyok, és sárgájukkal túlterheltek az alsó részén, ami megnehezíti az intusztuszcepciót. A gerinces embereket és az embereket a 3. A gasztronáció első szakasza az embriogenezis 7. Delaminációval az embrióblast két levélre osztódik: epiblastvagy elsődleges ektoderma, és hypoblastvagy elsődleges endoderma Ezután a gasztronómiai folyamat lelassul, mivel az embrió további fejlődése átmeneti szervek - sárgarépa, amnion, korion és allantois - kialakulását igényli.

Ezek az embrió fejlődésének második kerekféreg megtermékenyítése alakulnak ki.

Paraziták és férgek fejlődési ciklusa

Egy 7 napos embrióban az embrionális flapból kiürítik a sejteket, amelyek a fejlődés Az extraembrionális mezodermában két üreg alakul ki. Az egyik az epiblaszt felett fekszik az elsődleges ektoderma sejtjeivel, amniotikus hólyagot képezve. A második, a hipoblast alatt helyezkedik el, az elsődleges endoderma sejtjeivel egy vitellines vezikulumot képezve Ezt követően az amniotikus vezikulum elsődleges extraembrionális ektodermája és az arra vándorló extraembrionális mezenchém képezi az amnionfalot, kerekféreg megtermékenyítése a tojássárgány extraembrionális endodermája az extraembrionális mezenchémmel - a tojássárgája falával Ábra.

Az emberi embrió összetörése, emésztése és implantálása séma. A csíracsomó. Kerekféreg megtermékenyítése ektodermális vezikulum. Extra csíra-mezoderma. A csíralemez. Lacunae anyai vérrel. Amniotikus kerekféreg megtermékenyítése. A tojássárgája hólyag. A méh nyálkahártya. A petevezeték. Afanasjev, Yurina N. Sárgája zsák  Nem tartalmaz nagy tápanyagtartalmakat, mint például a madarak, de megtartja a szerv funkcióját, ahol primer erek és vérsejtek keletkeznek. Az extraembrionális mezenchéma egy részét a trofoblaszthoz tolják és behatol benne, chorion  - az embrió kerekféreg megtermékenyítése membránja, biztosítva táplálkozását.

Az amniotikus kerekféreg megtermékenyítése a vitelline vezikulumok egymással szomszédosan vannak csatlakoztatva a korionhoz egy extra magzati mesenchyme által alkotott kábel segítségével, amelyet amniotikus lábnak neveznek. Az embrió fejlődésének Napjáig az embrió testét csak az amniotikus vezikulum aljának epiblaszt és a tojássárgája tetője hypoblast képezik, amelyek képezik csíra pajzs  kerekféreg megtermékenyítése. Így az embereken az embriogenezis korai szakaszában az extra-csíra-szervek fejlődése megelőzi az embrió fejlődését.

Napon kezdődik a gasztronáció 2. Ez történik bevándorlás  mozgó cellák. Az epiblasztban a sejtek intenzíven szaporodnak, és az embriótest elölről a hátsó végére mozognak.

Sőt, az epiblast széle mentén a mozgás sokkal gyorsabb, mint a közepén. Miután találkoztunk, két sejtáram fordul elõ az elülsõ rész felé, és egy közepes vastagságú sejtvonalat képez, amelyet elsõdleges csíknak nevezünk.

A fej végén megvastagodás alakul ki - az elsődleges vagy fejcsomó. Az elsődleges csomósejtek áttörnek az epiblaszton, migrálnak az epoplaszt és a kerekféreg megtermékenyítése között, képződve akkordés az elsődleges csík sejtjei, oldalirányban és az akkord oldalain kilakolva, kialakulnak mezodermából  embrió.

A chorda felett elhelyezkedő elsődleges ektoderma anyaga az idegi lemez kialakulásához vezet. Az allantois kialakulása ugyanarra az időre vonatkozik.

Ennek az az oka, hogy az endodermális zsinór amnionos lábának extra embrionális mezenhémébe növekszik. Feladata, hogy később köldökzsinórokat vezessen az embriótól a korionig. A fejlõdés A férgek a torokban embriogenezis folyamatában egy folyamat zajlik.

Neurális cső, mint az akkord, az embrió axiális szerve. A neurális csőképződés folyamatát neurulációnak nevezzük. Az idegi cső koponya részéből agybuborékok alakulnak ki, amelyek az agy primordiai.

Ennek oldalán sejtcsoportok vannak kerekféreg megtermékenyítése, amelyekből az úgynevezett idegi címer. Megalapítják a gerinc és az autonóm ganglionok ideg- és gliasejtjeit, mellékvese medulla és pigmentsejteket melanociták. Az ektoderma kerekféreg megtermékenyítése részét neuroektodermának is nevezik. A fennmaradó rész, az integumentáris ektoderma plakódokat és bőr-ektodermákat tartalmaz. Ezekbõl kerekféreg megtermékenyítése fej ganglionjai, a szaglási bél idegsejtjei, a hallás és az egyensúly szervei alakulnak ki.

Bőr-ektoderma alkotja a bőr hámját és annak származékait, a szájüregi és az anális területeket és ezek származékait, valamint a légutak, a szájüreg és a nyelőcső hámját, amelyek a csontlemez szöveti származékai. Extra germinális ektoderma  alkotja az amnion milyen típusú helminták vannak a köldökzsinór hámját.

mri diphyllobothriasis

Az embrionális fedél domborúvá válik, szélei - az elülső és a hátsó végétől kezdve - a törzsráncok kialakításával egyre inkább el vannak választva a tojássárgától, amíg szára formájában nincs kapcsolat közöttük. Ennek eredményeként a tojássárgája endodermális teteje behúzódik az embrió testébe, és embriót képez bélcső. Következésképpen a törzsráncok elválasztják az embrió jövőbeni kerekféreg megtermékenyítése endodermáját a tojássárgának extraembrionális endodermájától.

A hisztogenezis folyamatában a gyomor, a belek és mirigyeik hámszövet megkülönbözteti magát a bélcső endodermájától, valamint a máj, az epehólyag és a hasnyálmirigy epiteliális struktúráitól. A mezoderma differenciálódása az embriogenezis A hátsó szakaszai sűrű szakaszokra vannak osztva - szomitokbólaz kerekféreg megtermékenyítése oldalain helyezkedik el.

Ezért ezt az időszakot somitnak hívják. A Somiták az embrió fejéből kezdik kialakulni.

Ez a kezelés szinte minden paraziták megsemmisüléséhez vezet, ezért az ascaris végleges elhelyezésére egy hónap alatt újrakezelés szükséges. Az ajánlott jogorvoslat nagyobb mértékben megöli a kerekféreg megtermékenyítése, de nem pusztítja el a tojásokat és a férgek lárváját, így a második kezelést is előírják. Tilos a gyógyszerek gyógyítása ascariasis kezelésére orvosi engedély nélkül.

Számuk gyorsan növekszik, és a A szomiták mindegyikében különbözik a külső résztől dermatome, középtől - kerekféreg megtermékenyítése, belülről - sclerotome. A dermatome mesenchyme-ből tovább fejlődik a bőr kötőszövet dermis. A kerekféreg megtermékenyítése a csontvázas izomszövet forrásaként szolgál.

A laposférgek szerkezete kissé eltér a kerekétől. Tenyésztési rendszere meglehetősen bonyolult. A férfi és női nemi szervek jelenlegi szimbiózisán kívül ez további függelékeket és képződményeket foglal magában, amelyek teljes mértékben biztosítják az embrió megtermékenyítését és fejlődését azáltal, hogy minden szükséges anyagot eljuttatnak neki.

A mesenchyma sclerotoma a csontok és porcok kialakulásához vezet. A mezoderma lazább ventrális szakaszai nem szegmentálódnak és nem formálódnak splanhnotom. Két levélre osztható - parietális és zsigeri, a szekunder test üregét körülvevő - az egészre. A splanchnotóma leveleiből kialakul a serozus membránok hámja mezotéliuma szalagos szívizomszövet, a mellékvesék kortikális anyaga, az ivarmirigyek epitéliuma. kerekféreg megtermékenyítése

Mi a kerekférgek

A mezoderma egy kis szakasza a szomiták és a splanchnotóma között - nefrogonotom - az embrió testének elülső szakaszaiban szegmensekre osztják - szegmentált lábak. A hátsó végén egy nem szegmentált terület, nefrogén szövetnek nevezik. A parameseonephral csatorna szintén meg van különböztetve.

A szegmentált szakasz az alkar és kerekféreg megtermékenyítése primer vese fejlődésének kezdete, valamint a férfi testben az epididymis és a meonephralis csatorna tubulusai is.

széles spektrumú féregtabletta az emberek számára

A nephrogén szövetekből kialakul a másodlagos végső vese tubulus hámja. A paramesonephralis csatorna adja meg a méh hámját, petesejtjeit és a hüvely elsődleges bélését.

Fejlődésének forrása mindhárom embrionális levél - mezoderma dermatitis és szklerotómaektoderma neuromesenchyme és kerekféreg megtermékenyítése bélcső fejének endodermája, de a mezodermának van a legnagyobb jelentősége.