Majciszta parazita


A Wikimédia Commons tartalmaz Echinococcosis témájú médiaállományokat.

majciszta parazita

Az Echinococcosis parazitás betegségamelyet az Echinococcus parazita okoz. A betegség két típusa fordulhat elő emberekben: cisztás echinococcosis és alveolaris echinococcosis. A betegség két kevésbé gyakori formája a polycisztás echinococcosis és az unicisztás echinococcosis.

amway féreg orvoslás

A betegség gyakran tünetek megjelenése nélkül kezdődik és évekig tünetmentes maradhat. A tünetek, amelyek végül megjelennek, a ciszták méretétől és lokalizációjától függnek. Az alveolaris betegség rendszerint a májban kezdődik, de a szervezet más részeibe, például a tüdőbe vagy az agyba is átterjedhet.

majciszta parazita mikor jobb gyógyszereket inni férgek ellen

Ha a betegség a májat érinti, hasi fájdalomsúlyvesztés, és sárgaság utalhatnak a fertőzésre. A tüdőben lokalizált betegség általában mellkasi fájdalmat, légszomjat és köhögést okoz. A diagnózis általában ultrahang útján történik, bár komputertomográfia CT vagy Mágnesesrezonancia-képalkotás MRI is használatos.

A máj feladatai - Okos Doboz

A vérből a kórokozó ellen termelt antitestek mutathatók ki, valamint biopszia is hasznos lehet a diagnosztikában. A kezelés gyakran nehézkes.

fereghajto gyogynovenyek

A cisztás betegséget a bőrön keresztül lecsapolják, majd gyógyszerrel kezelik. A betegség egyéb majciszta parazita, így sertést, marhát majciszta parazita lovakat is érinthet.

majciszta parazita olcsó és hatékony tabletták férgektől férgek számára

World Health Organization, Hozzáférés: CDC, Lancet— DOI : PMID