Megharapott parazita, Megharapott a csíkoshátú mókusom, lehet valami bajom tőle? - Kisemlősök - fongs-kungfu.com


Támogass te is!

férgek cinkje csodás parazita tisztító termékek

Több mint egymillió ember egészségügyi adatait összegezve arra a meglepő következtetésre jutott egy amerikai tudóscsoport, hogy a macsák előszeretettel harapják meg a depressziós embereket.

A macskaharapás miatt kórházi kezelésre szoruló emberek több mint 41 százalékát valamikor az élete megharapott parazita depresszióval is kezelték, derül ki a Plos One tudományos lapban közölt tanulmányból.

Ami ennél is furcsább, hogy a depresszióval és megharapott parazita egyaránt kezelt emberek 86 százaléka nő volt.

Opasnosti od parazita i kako ih leciti / Milica Bijelic

A megharapott nőknek 50 százalék megharapott parazita van a depresszió kialakulására. A kutatók még nem tudják, hogy mi áll az esetek hátterében. A háziállatok tartásának számos ismert előnye van, például csökkenti a mentális stressz miatt megemelkedett vérnyomást, javítja az egyedül élő emberek hangulatát.

petesejtkezelés gyermekeknél

Az is lehet, hogy az ok-okozati összefüggés fordítva igaz: a depressziós emberek előszeretettel tartanak macskákat. Arra is megharapott parazita, hogy az állat egyszerűen megérzi, ha a gazdája depressziós. A magukba forduló emberek kerülik a szemkontaktust, amit sok állat rossz néven vesz, és ezt esetleg harapással jelzi is a gazdinak.

féreghajtó embernek házilag

A macskák esetében az általuk terjesztett Toxoplasma gondii parazita is okozhat depressziót. A kártevőről tudott, hogy megnöveli a fertőzött páciensek önpusztító hajlamát, és az agyban okoz elváltozásokat.

megharapott parazita gyógyszer az élősködőknek a testből történő kivonására