Rabszolga élősködők. Tartalomjegyzék


rabszolga élősködők

A Oscar-díjátadó 92 éves történetében most először fordult elő, hogy egy idegen nyelvű film nyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Az Élősködők emellett elnyerte rabszolga élősködők legjobb idegen nyelvű film, a legjobb rendezés rabszolga élősködők a legjobb forgatókönyv díját, így összesen négy elismerést gyűjtött be.

rabszolga élősködők paraziták a tüdőben

Az Élősködők azóta elsöprő nemzetközi siker lett: világviszonylatban átlépte a millió dolláros bevételt, egyben a es év legnézettebb nem angol nyelvű filmje az észak-amerikai piacon.

Beszédében, amikor átvehette a legjobb rendezésért járó elismerést, elmesélte, hogy egyetemista korában nem csak Scorsese filmjein nőtt fel, de ezeken az alkotásokon tanulta a rabszolga élősködők — a közönség pedig állva tapsolta meg Scorsese munkásságát. A rabszolga élősködők kategóriákban a papírforma érvényesült: a legjobb főszereplő díját Joaquin Phoenix a JokerértRenée Zellweger pedig rabszolga élősködők Judy című, Judy Garlandról szóló életrajzi drámáért vehette át.

Míg Brad Pitt korábban már producerként kiérdemelt egy Oscar-díjat a 12 év rabszolgaság című filmért, és Zellwegernek is volt már díja a filmakadémiától a Hideghegyben mellékszereplőként nyújtott alakításáért, Phoenix és Dern most először lettek Oscar-díjasok.

rabszolga élősködők a paraziták a legjobb gyógymódok

Az énekesnőhöz később Billy Porter is csatlakozott a színpadon.