Talajfertotlenito drotféreg


Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen

JELENTKEZÉS Lassan készen lesznek a palánták és az ágyásokba kerülnek, ahol számítani lehet a talajlakó kártevőkre, a tél ugyanis nem tizedelte őket, a jelenlegi talajhőmérsékletnél pedig már a felszínhez vándoroltak, és táplálékot keresnek. Aki ágyást tud talajfertotlenito drotféreg az a megszokott módon folytathatja a kertészkedést, a fertőzött parcellában pedig folyamatos gyomlálással "ki lehet éheztetni" a kártevőket.

andreas kalcker paraziták

Ide akár mustárt is lehet vetni, mert az jelentősen gyéríti a káros talajlakókat, később pedig beforgatva zöldtrágyaként hasznosul. Aki a régi talajfertotlenito drotféreg kezdi a tavaszi munkákat, az próbálkozzon a riasztó hatású fokhagyma, a pohánka és a muskátli köztesvetéssel, vagy a salátával és a kerti szarkalábbal, melyek kicsalogatják a lárvákat.

Palánták védelme férgektől, pajoroktól, lótücsöktől (x)

Ha növények ültetésével szabadulunk meg a talajlakó kártevőktől, akkor talajfertotlenito drotféreg is spórolhatunk, hiszen nem kell vagyonokat költenünk a különböző növényvédő szerekre.

Aki azonban jobban bízik a növényvédő szerekben, az a vegyszeres talajfertőtlenítéssel oldhatja meg a kérdést.

 • Drótféreg van az édesburgonyában - Agrofórum Online
 • Egy alattomos kártevő: a drótféreg – Agrárágazat
 • Kattintson bármely képre Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon.
 • Bél parazita kezelése emberek számára

Egyre többen kénytelenek ehhez az eszközhöz nyúlni. A teflutrin hatóanyag tartalmú szerek számos gyümölcs- és zöldségkultúrában használhatók, a fiatal lárvák ellen hatásosak.

 • Ebből adódóan a talajban károsító kórokozóinak, kártevőinek köre nagymértékben megegyezik a burgonya, sárgarépa, petrezselyem, retek stb.
 • Pinterest Google Nyomtatás A zöldségtermesztésben, palántanevelésben a növények károsodását igen gyakran a talajlakó kártevők okozzák.
 • Pinworm tünetek gyermekeknél 3
 • Palánták védelme férgektől, pajoroktól, lótücsöktől (x) | Bálint gazda kertről, növényekről
 • Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó-vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon.
 • Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen - Agrofórum Online
 • Cdc dpdx paraziták
 • Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen

A dazomet hatóanyag tartalmú szerek a növényparazita fonálférgek egyetlen rovarölő szerei, de a drótférgek és a cserebogár pajorok ellen is hatásosak. A talajból fertőző gombák pl.

Ezért nevezik általános talajfertőtlenítő szernek. A széles hatásspektruma vissza is üthet, ugyanis az elvetett magvakat is károsíthatja, mert a talajhőmérséklettől függően fejti ki hatását.

a testben elo parazitak kezelese fascioliasis földrajzi eloszlása

Érdemes a fertőtlenített ágyás több pontjáról talajmintát venni, összekeverni és ebbe zsázsát vagy salátát vetni. Amennyiben ezek szépen, egészségesen csíráznak, növekednek és már kiszellőzött a talajunk, vethetjük a tavasziakat.

Hol fejlődik a bullish szalagféreg finnje?

Az istállótrágya csökkenti a fertőtlenítő hatását, ezért közvetlenül a talajfertőtlenítés előtt vagy után ne trágyázzunk. A fenti készítmények gázosodva hatnak, tehát a talajnak aprómorzsásnak és nyirkosnak kell lennie.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi talajfertotlenito drotféreg során alkalmazott csávázott vetőmaggal átmenetileg áthidaltunk a termőterületen egy növényvédelmi problémát, de nem szüntettük meg. A talajlakó a következő év, következő kultúrájában ugyanúgy megjelenik és ugyanúgy kárt okozhat, ha nem gondoskodunk a megfelelő védekezésről.

A granulátumokat egyenletesen az előkészített felületre kell kiszórni, majd kézi vagy rotációs kapával centiméterre bedolgozni. Fóliatakarással vagy felszíni öntözéssel, visszafoghatjuk az illékony gázokat, és egyenletesebbé tehetjük a kijuttatást, ha például száraz homokkal keverjük össze a granulátumokat, így ugyanis könnyebben adagolhatóak.